В Одеській області планують встановити 26 вітрогенераторів

19.04.2018    4386 0
В Одеській області планують встановити 26 вітрогенераторів

Восени цього року в Одеській області компанія «Ukraine Power Resources» планує розпочати будівництво вітрогенераторів.

Інвестиційний проект представили в Одеській обласній державній адміністрації.

«Одеська область завжди відкрита до інвестицій. Це чудовий проект, мені імпонує такий підхід до відновлювальних джерел електроенергії, за таким напрямком є майбутнє. Ми готові надавати допомогу на обласному рівні», — підкреслила заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Світлана Шаталова.

Згідно проекту, планується розмістити 26 вітрових турбін на території Лиманського району, які вироблятимуть 100 МВт. Вони будуть розташовані між селами Візирка та Любопіль. Представники компанії вже зустрілися з лідерами громад і сіл, які розташовані навколо території, де планується реалізувати проект.

«Ми обрали Одеську область тому, що вона має чудові природні вітрові ресурси. Ми вже зустрілися з лідерами місцевих громад і внесли свою пропозицію розбудови проекту. Наш підхід полягає у тому, щоб працювати з місцевим населенням і приносити інвестиції до місцевих громад. Наразі ми обираємо виробника турбін, ведемо переговори з інвесторами, які можуть надати фінансування. На першому етапі реалізації проекту буде залучено 140 мільйонів євро інвестицій. Якщо все буде йти за планом у жовтні отримаємо дозвіл на будівництво і одразу почнемо його», — розповів генеральний директор «Ukraine Power Resources» Пітер Гіш.

Впроваджуючи вітроенергетичний проект на території Лиманського району, компанія планує додатково сплачувати 1 000 євро за МВт встановленої потужності за кожен рік експлуатації своїх об’єктів вітроенергетики. Кошти надходитимуть у місцеві громади. Засновник компанії Пітер Гіш успішно реалізував проекти вітроенергетики у 6 країнах світу.

Джерело: офіційний веб-портал Одеської обласної державної адміністрації

Понравилась статья? Поделитесь с друзьями!



КОММЕНТИРОВАТЬ:


КОММЕНТАРИИ: