В Одеській області планують виставити на аукціон майже 24 тисячі гектарів землі сільськогосподарського призначення

20.02.2018    2213 0
В Одеській області планують виставити на аукціон майже 24 тисячі гектарів землі сільськогосподарського призначення

В Одеській області провели інвентаризацію земель сільськогосподарського призначення державної форми власності.

Районні державні адміністрації пропонують провести торги з продажу прав оренди 23 тисяч 822 гектарів земельних ділянок. Про це стало відомо під час апаратної наради Одеської обласної державної адміністрації.

«У цьому році план Держгеокадастру щодо продажу прав оренди у регіоні — близько 9,5 тисяч гектарів. При тому, у районах області завдяки обліку виявили майже 24 тисячі гектарів землі, які можна виставити на аукціон. Сподіваюся, права оренди на всі ці ділянки будуть передані вже у цьому році. Адже це ресурс, за рахунок якого ми можемо додатково залучити великі кошти до місцевих бюджетів. Це ФАПи, амбулаторії, школи, забезпечення виконання різних програм у районах Одеської області», — наголосив голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов.

Зазначимо, загалом ділянок, що використовуються без правовстановлюючих документів або не використовуються взагалі, виявлено більше 63 тисяч гектарів. За інформацією від голів райдержадміністрацій, частина з них — це пасовища, сіножаті, землі, непридатні для подальшого сільськогосподарського використання, або землі, передбачені для передачі воїнам АТО та іншим категоріям громадян. Найбільша кількість ділянок, яку планується виставити на торги, знаходиться у Великомихайлівському, Ширяївському та Подільському районах. Найменша — у Овідіопольському, Савранському та Болградському.

Нагадаємо, у минулому році в одеському регіоні на аукціонах передали в оренду 5,5 тисяч гектарів землі сільськогосподарського призначення державної форми власності. Одеська область стала лідером в Україні за цим показником.

Нагадаємо також, очільник Одеської області Максим Степанов під час апаратної наради облдержадміністрації 6 грудня минулого року надав доручення Головному управлінню Держгеокадастру в Одеській області та районним держадміністраціям провести повну інвентаризацію земель сільськогосподарського призначення у регіоні.

 

Джерело: Одеська ОДА

Понравилась статья? Поделитесь с друзьями!



КОММЕНТИРОВАТЬ:


КОММЕНТАРИИ: