Коли облаштовували двір, особливу увагу приділили бетонним сходам біля входу. Вони постійно знаходяться надворі, тому взимку на них накопичується сніг, восени багато вологи, а влітку поверхня нагрівається сонцем. Я розуміла, що бетон досить витривалий матеріал, але зайвий захист точно не завадить. Саме тому почала шукати просочення, яке можна використовувати для зовнішніх робіт. У магазині Gidrofob звернула увагу на FOB-F7 і вирішила спробувати його на сходах та прилеглій бетонній ділянці. Гідрофобізатор для бетону сподобався тим, що він не змінює поверхню товстим шаром, а працює всередині матеріалу. За характеристиками засіб проникає до кількох міліметрів і створює невидимий паропроникний бар’єр. Для мене також важливим плюсом стала заявлена стійкість до ультрафіолету та перепадів температури. Після нанесення стало простіше підтримувати сходи в чистоті, оскільки волога менше затримується в порах разом із брудом. Також сподобалося, що FOB-F7 можна використовувати на камені та плитці, тому його можна застосовувати і в інших місцях двору. Ціна в Gidrofob при цьому виглядає цілком адекватною, особливо якщо врахувати економну витрату. Я вважаю, що такий захист варто передбачати ще до того, як бетон почне помітно втрачати свої властивості.