Тема: Людина має певні обмеження
У мене мама має певні фізичні обмеження, і їй складно жити у звичайному будинку, тому шукаємо квартиру де їй буде максимально комфортно. Підкажіть як обрати квартиру для людей з обмеженнями?
Красноселка.od.ua → О своем посплетничаем → Людина має певні обмеження
Страницы 1
Чтобы отправить ответ, вы должны войти или зарегистрироваться
У мене мама має певні фізичні обмеження, і їй складно жити у звичайному будинку, тому шукаємо квартиру де їй буде максимально комфортно. Підкажіть як обрати квартиру для людей з обмеженнями?
Вибираючи житло для людини з фізичними обмеженнями, я б радив у першу чергу дивитися не на саму квартиру, а на те, як облаштований під’їзд та територія навколо. Важливо, щоб не було цих "архітектурних бар'єрів" — високих порогів, вузьких дверних прорізів або відсутності зручних пандусів. Зараз багато хто каже про доступність, але на практиці часто виявляється, що заїхати візком у ліфт — це цілий квест.
На мою думку, одним із найкращих варіантів зараз є ЖК "Гранд Бурже" у Бучі. Вони реально підійшли до цього питання професійно і сучасно. Будинки спроектовані так, що людина може вільно пересуватися від самого входу у двір і до власної квартири без сторонньої допомоги. До речі, у них на сайті є дуже класна стаття про те, що таке інклюзивне житло що це і чому воно важливе для сучасних новобудов https://grandbourget.com/news/inklyuzyv … novobudov/, де вони пояснюють усі ці нюанси на прикладі свого комплексу.
Раджу вам туди з'їздити на перегляд, щоб на власні очі переконатися, наскільки там зручні ліфти та широкі проходи. Коли забудовник заздалегідь продумує такі деталі, це знімає величезний тягар з плечей родини. Сподіваюся, вашій мамі там дуже сподобається!
Страницы 1
Чтобы отправить ответ, вы должны войти или зарегистрироваться
Красноселка.od.ua → О своем посплетничаем → Людина має певні обмеження
Форум работает на PunBB, при поддержке Informer Technologies, Inc