Тема: Кому яка трава подобається в салатах?

Зелень у салатах постійно викликає сумніви. Рукола подобається, але інколи дає гіркоту. Айсберг нейтральний, зате нудний. Хочеться балансу, щоб трава підкреслювала овочі, а не забивала смак. Цікавлять саме поєднання, а не окремі листки. Хто що додає, щоб салат не був прісним і не ставав різким.

2

Re: Кому яка трава подобається в салатах?

Найчастіше беру мікс салатів, але дивлюсь на склад. Якщо є мангольд або корн, смак виходить м’який. Руколу кладу мало, буквально жменю. Добре працює кріп у дрібній нарізці, але не зі свіжим огірком. Петрушка заходить з томатами і оливковою олією. Один вид трави рідко дає результат, краще змішувати.

3

Re: Кому яка трава подобається в салатах?

Останнім часом відійшов від свіжої зелені, бо вона часто перебиває заправку. Почав експериментувати з сушеними варіантами. В салатах добре показали себе сушений базилік і орегано, але тільки якщо дати їм хвилину настоятись в олії. Кинуті прямо на овочі вони різкі. Ще помітив, що з лимонним соком сушені трави поводяться м’якше.


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/krasnoselka.od.ua/forum/include/parser.php on line 754

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/krasnoselka.od.ua/forum/include/parser.php on line 807

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/krasnoselka.od.ua/forum/include/parser.php on line 807

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/krasnoselka.od.ua/forum/include/parser.php on line 807

4

Re: Кому яка трава подобається в салатах?

gieeeer пишет:

Зелень у салатах постійно викликає сумніви. Рукола подобається, але інколи дає гіркоту. Айсберг нейтральний, зате нудний. Хочеться балансу, щоб трава підкреслювала овочі, а не забивала смак. Цікавлять саме поєднання, а не окремі листки. Хто що додає, щоб салат не був прісним і не ставав різким.

Свіжа трава часто різна за ароматом, сьогодні одна, завтра інша. Тому частіше використовую сушені трави, але не всі підряд. Краще брати окремі позиції, а не випадкові суміші. Для овочевих салатів добре заходить чебрець, майоран, трохи базиліку. Їх зручно змішати з олією або соусом, тоді аромат рівний і не рве смак. Ще звертаю увагу на помел, надто дрібний швидко гірчить. Можу додавати сушені трави https://lubystok.shop/category/travu-y-smesy-trav в маринад для курки або овочів, тоді аромат стає м’якішим і рівномірним. Іноді пробую невелику щіпку суміші безпосередньо в салат, але стежу, щоб не перебило свіжість овочів. Я завжди додаю їх у заправку, а не прямо в миску. Так простіше контролювати інтенсивність. І краще починати з мінімуму, бо пересипати дуже легко. Можна комбінувати кілька видів одразу, але важливо не переборщити, щоб салат залишався свіжим і легким.