1

Тема: Хто розраховував митні платежі на контейнер? Скільки реально виходить?

Треба зараз контейнер з технікою розмитнити, а брокер якісь нереальні суми порахував. Хотів сам перевірити, але боюсь помилитися з кодами чи базою для нарахування. Хто розраховував митні платежі на контейнер, скільки реально зараз виходить? Боюся потрапити на приховані комісії чи неправильну оцінку. Контейнер 40-футовий, ввожу з Китаю.

2

Re: Хто розраховував митні платежі на контейнер? Скільки реально виходить?

Все дуже залежить від того, що саме везеш і за якою вартістю, але 25-30% від фактури це дуже оптимістично. Якщо це не якесь унікальне обладнання з нульовим митом, готуйся до більших витрат, легко до 40% загалом може дійти. Мито, ПДВ, акциз, якщо це авто, плюс послуги брокера та термінал, це все додається. По техніці з Китаю вони часто дивляться на ринкові ціни, а не на твою інвойсну вартість. Головне правильний код УКТЗЕД і адекватна вартість.

3

Зрозумів, дякую за попередження. Якраз підозрюю, що брокер завищив, або митниця буде коригувати вартість. Навіть для однієї категорії товарів різниця може бути суттєва, тому я хочу підготуватись до цього. Він дав мені загальну суму, але без детального розпису, тому не можу перевірити його ставки. А якщо митна вартість піднімається, то й всі платежі пропорційно зростають. Це мене найбільше хвилює. Як ти радиш, з чого почати перевірку його розрахунків?

4

Я регулярно контейнери тягаю і завжди роблю свій попередній розрахунок. Це допомагає уникнути сюрпризів. Якщо йдеться про вживані машини, наприклад, то там акциз та інші платежі можуть з'їсти левову частку бюджету. Навіть якщо ти довіряєш брокеру, завжди краще перевіряти самому.

Якщо тобі треба розрахувати митні платежі на контейнер, я завжди використовую перевірений ресурс. Це дає орієнтир і добру базу для порівняння. Якщо це техніка, а не авто, ти можеш скористатися онлайн-калькулятором. Якщо треба оцінити вартість доставки і митного очищення, є можливість скористатись, наприклад, ось тут є калькулятор розмитнення
Митна вартість це ключовий момент. Якщо інвойс дуже низький, вірогідність коригування 99%. Краще закладати в бюджет трохи більше, ніж сподіватися на мінімальні ставки. Також важливо мати всі підтверджуючі документи, інвойс, банківські виписки, договір. Обирай брокера, який має досвід саме з твоїм типом вантажу, це сильно спрощує процес.

https://skrinshoter.ru/s/121225/fgVMdP2g.jpg?download=1&name=%D0%A1%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%BD%D1%88%D0%BE%D1%82-12-12-2025%2010:12:50.jpg