Тема: Хто вам робив дизайн?
Хто вам робив дизайн в домі? Хочу в новому році зробити ремонт, хочу сісти порахувати скільки це може обійтися.. так щоб не просто стіни пофарбувати, а й меблі замінити. Цікаво скільки таке задоволення зараз коштує?
Красноселка.od.ua → Ремонт в доме → Хто вам робив дизайн?
Страницы 1
Чтобы отправить ответ, вы должны войти или зарегистрироваться
Хто вам робив дизайн в домі? Хочу в новому році зробити ремонт, хочу сісти порахувати скільки це може обійтися.. так щоб не просто стіни пофарбувати, а й меблі замінити. Цікаво скільки таке задоволення зараз коштує?
Знаєш, перед тим як робити ремонт + міняти меблі, перше питання — чи потрібен тобі дизайн-проект (чи “пофарбувати + поставити меблі”). Якщо хочеш, щоб все виглядало гармонійно, функціонально і надовго — дизайн робити варто: тоді ти матимеш чіткий план, враховані розміри, зони зберігання, світло, комунікації. Ціни зараз — дуже різні, залежно від обсягу: косметичний ремонт може коштувати від 4-5 тис грн/м², а комплексне (з переплануванням, сантехнікою, новими підлогами тощо) — від 11-12 тис грн/м² і більше, межа встановлюється тільки твоїм бюджетом.
Якщо квартира має, скажімо, 50 м², то чистий ремонт + базове обмеблювання може “вилитися” у бюджет ~ (50 м² × 12 000 грн) = ~600 000 грн плюс меблі. Меблі — окрема стаття: реально гарні, дерев’яні чи добротні спальні зараз коштують недешево, зате служать довго. Якщо хочеш, щоб спальня виглядала естетично — зайди на каталог дерев’яних спалень, переглянь, скільки коштує комплект: наприклад, на Spalnia https://www.spalnia.com.ua/ua/product-c … spalni-ua/ можна підібрати гарнітур, який підійде під твої габарити, колір і бюджет. Є варіанти як за 100, так і за 300 тисяч.
Щодо “хто робить дизайн” — зараз багато людей замовляють дизайн + ремонт “під ключ” у спеціалізованих студій: це зручно, бо вони одразу роблять проєкт, закуповують матеріали, координують майстрів, контролюють якість. Так виходить дорожче, ніж “знайти майстра + сам вибрати меблі”, але ви отримуєте мінімум головного болю — і, якщо все зроблено якісно, результат буде радувати роками. Є сенс спланувати бюджет із запасом — на непередбачені витрати, зміну цін на будматеріали чи доставку меблів (це зараз актуально).
Моя порада: якщо квартира середньої чи більшої площі — роби дизайн + основний ремонт разом, а меблі купуй після чорнових: так зручно підганяти їх під нові розміри, а простір буде більш продуманим.
Страницы 1
Чтобы отправить ответ, вы должны войти или зарегистрироваться
Красноселка.od.ua → Ремонт в доме → Хто вам робив дизайн?
Форум работает на PunBB, при поддержке Informer Technologies, Inc