wwwandeg пишет:Я думаю, якщо двигун потужний, то краще перестрахуватись і взяти щось з надмірним запасом по струму, ніж скупитися. Але водночас не хочу, щоб пристрій був гігантським, незручним для транспортування і використання. Хочу, щоб він був портативним, з гарною ємністю, заряджався, можливо, як павербанк. І щоб ці дроти-крокодили тримали струм стабільно — тонкі шнурки навряд чи прокрутять стартер на дизелі. Варто врахувати й мороз, і можливу багатократну спробу запуску, якщо акумулятор ослаб. Якщо є варіанти, які дають запас і не надто громіздкі — мені б підійшли.
Я б порадив звернути увагу на пристрій, що має достатній запас потужності і розрахований на дизельні двигуни, і замовити його в інтернет-магазині Автозвук. Наприклад, хороший вибір — пуско-зарядний пристрій https://avtozvuk.ua/ua/pusko-zaryadnye-ustrojstva/c1125 з високим стартовим струмом, міцними кабелями, захистом від переполюсовки та надійним корпусом, здатний прокрутити навіть важкий дизель при низькій температурі і слабкому акумуляторі.
Такий пристрій дає реальний шанс стартанути двигун з першої чи другої спроби без сторонньої допомоги, особливо якщо авто довго стояло, акумулятор сів, або зима застала зненацька. Придбати пристрій з такими характеристиками в Автозвук — гарний інвестиційний вибір, якщо цінуєш надійність та готовність до “екстремальних” стартів, а не тимчасове рішення. До того ж, така інвестиція часто виправдовується, коли потужність і стабільність потрібні саме для дизеля.