1 (2025-11-25 10:18:25 отредактировано Витя)

Тема: Пластикова бордюрна стрічка для газону чи тримає форму взимку?

Потрібно купити бордюрну стрічку для відокремлення газону від квітника. Хочу щоб вона не деформувалась від сонця і не тріскалася під час морозів. Ділянка має нерівний рельєф, тому цікавить стрічка яка добре гнеться і не утворює заломів. Хто має досвід, підкажіть яку краще брати.

2

Re: Пластикова бордюрна стрічка для газону чи тримає форму взимку?

Встановлював стрічку вздовж доріжки і зрозумів що товщина має найбільше значення. Тонкі моделі мнуть при засипанні ґрунтом. Якщо рельєф змінний, обирайте варіант з м’яким полімером, він лягає плавно і не ламається. Головне правильно закріпити кілочки, тоді бордюр не підніматиметься.

3

У себе на подвір’ї я використовував різні типи стрічок і побачив що висота також важлива. Якщо газон росте густо, низька межа швидко зникає під травою. Краще брати вищу стрічку щоб обрізати край і формувати чисту лінію. Дивіться щоб матеріал мав рівний внутрішній край, тоді він не впирається в каміння і лягає рівніше.

4

wwwandeg пишет:

У себе на подвір’ї я використовував різні типи стрічок і побачив що висота також важлива. Якщо газон росте густо, низька межа швидко зникає під травою. Краще брати вищу стрічку щоб обрізати край і формувати чисту лінію. Дивіться щоб матеріал мав рівний внутрішній край, тоді він не впирається в каміння і лягає рівніше.

Під час облаштування території біля будинку я купив бордюрну стрічку https://www.vodaland.com.ua/catalog/bea … -strichka/ в цьому магазині, і можу описати кілька практичних спостережень. По перше, щільний полімер краще тримає форму на сонці і не вигинається хвилями після спеки.
По друге, гнучкість матеріалу стала вирішальною, бо ділянка має низини і повороти. Стрічка легко повторила контури, і мені не довелося підрізати її зайвий раз.
Під час монтажу засипав ґрунт поступово, притискаючи лінію донизу, і тоді форма виходить рівною. З мого досвіду, оптимальна висота це 10–15 см, бо нижчі варіанти швидко ховаються у траві. Додатково раджу брати комплект з кілочками, бо сторонні кріплення інколи не збігаються з прорізами. Через сезон стрічка залишилася в тій самій формі, не полопала і не змінила колір.
https://i.imgur.com/us54yO3.png