wwwandeg пишет:У себе на подвір’ї я використовував різні типи стрічок і побачив що висота також важлива. Якщо газон росте густо, низька межа швидко зникає під травою. Краще брати вищу стрічку щоб обрізати край і формувати чисту лінію. Дивіться щоб матеріал мав рівний внутрішній край, тоді він не впирається в каміння і лягає рівніше.
Під час облаштування території біля будинку я купив бордюрну стрічку https://www.vodaland.com.ua/catalog/bea … -strichka/ в цьому магазині, і можу описати кілька практичних спостережень. По перше, щільний полімер краще тримає форму на сонці і не вигинається хвилями після спеки.
По друге, гнучкість матеріалу стала вирішальною, бо ділянка має низини і повороти. Стрічка легко повторила контури, і мені не довелося підрізати її зайвий раз.
Під час монтажу засипав ґрунт поступово, притискаючи лінію донизу, і тоді форма виходить рівною. З мого досвіду, оптимальна висота це 10–15 см, бо нижчі варіанти швидко ховаються у траві. Додатково раджу брати комплект з кілочками, бо сторонні кріплення інколи не збігаються з прорізами. Через сезон стрічка залишилася в тій самій формі, не полопала і не змінила колір.