1

Тема: Мій 3-річний малюк обожнює Bob Snail чи безпечно давати щодня?

У мене питання до батьків, які вже знайомі з “Равликом Бобом”. Мій малюк, йому три роки, просто шаленіє від цих фруктових перекусів, просить їх постійно, навіть замість звичайного десерту. На етикетці написано, що без цукру, барвників і консервантів, тому наче все виглядає безпечно. Але чи не занадто це солодке для щоденного вживання? Хочеться дати дитині щось корисне, але водночас не нашкодити — чи нормально, коли такі фруктові снеки стають щоденною звичкою, чи краще обмежити?

2

Re: Мій 3-річний малюк обожнює Bob Snail чи безпечно давати щодня?

У нас подібна історія, моя донечка теж дуже любить цей продукт. Я помітила, що він справді виготовлений із натуральних фруктів, без доданого цукру, тому сприймається як більш корисна альтернатива звичайним цукеркам. Та все одно не можна робити з цього основну частину раціону. Навіть фруктовий цукор, який є природним, може викликати звикання до солодкого смаку або знижувати апетит до звичайної їжі. У нашій родині я просто обмежую кількість — не забороняю зовсім, але даю після обіду чи вечері, коли дитина вже ситна. Таким чином ласощі не замінюють основне харчування, і дитина сприймає це як маленьку приємність, а не як звичку.

3

О, це якраз те, що мене турбувало. Малюк у мене теж може відмовитися від каші або супу, коли знає, що отримає свого “равлика”. Я думав, що без цукру — значить можна спокійно, але після кількох днів підряд помітив, що він став частіше просити тільки солоденьке. Іноді навіть каже, що більше нічого не хоче. Тому почав сумніватися, чи не варто давати це рідше, бо не хочеться, щоб солодкий смак повністю витіснив звичку до звичайної їжі. Добре, що є батьки, які вже проходили це — цікаво, як ви встановили баланс між задоволенням і користю.

4

gieeeer пишет:

О, це якраз те, що мене турбувало. Малюк у мене теж може відмовитися від каші або супу, коли знає, що отримає свого “равлика”. Я думав, що без цукру — значить можна спокійно, але після кількох днів підряд помітив, що він став частіше просити тільки солоденьке. Іноді навіть каже, що більше нічого не хоче. Тому почав сумніватися, чи не варто давати це рідше, бо не хочеться, щоб солодкий смак повністю витіснив звичку до звичайної їжі. Добре, що є батьки, які вже проходили це — цікаво, як ви встановили баланс між задоволенням і користю.

Так, це знайома ситуація для багатьох. У мене виробилося просте правило — ласощі Bob Snail https://maudau.com.ua/category/dytiache … =bob-snail тільки після основного прийому їжі й у невеликій кількості. Це справді натуральний продукт із фруктів та ягід, без барвників, консервантів і глютену, тому для дитини це безпечніше, ніж звичайні солодощі. Головне не робити з нього “заміну” їжі, а залишити як невелике частування. У складі немає доданого цукру, але присутній фруктовий, тому надмір може впливати на апетит або зубки, особливо коли дитина ще маленька. Я помітила, що коли давати невелику порцію після обіду, то все добре — і апетит зберігається, і дитина задоволена.

До того ж Bob Snail справді має приємний смак, діти сприймають його як солодкий десерт, хоча це просто сушені фрукти у зручному форматі. Тому я вважаю, що такий перекус цілком безпечний у помірних кількостях, тим більше для трирічного малюка, і можна сміливо замовити дитяче печиво чи фруктові солодощі Bob Snail у магазині MAUDAU, де вони часто бувають у наявності й з різними фруктовими поєднаннями.
https://image.maudau.com.ua/webp/size/lg/products/96/b2/57/96b2572c-eb2e-4c6e-922a-79dbb1c1d964