1

Тема: Хто реально бігає з ортопедичними устілками?

Хто реально бігає з ортопедичними устілками? Думаю купити, бо після пробіжок часто болять стопи й коліна. Звичайні кросівки наче зручні, але відчуваю, що підтримки не вистачає. Цікаво, чи справді ці устілки допомагають і чи є помітна різниця порівняно зі звичайними. Може хтось вже користується?

2

Re: Хто реально бігає з ортопедичними устілками?

Я перейшов на ортопедичні устілки десь рік тому. Відчуття зовсім інші, особливо якщо бігаєш по асфальту або довгі дистанції. Ноги менше втомлюються, немає болю в п’ятках. Якщо правильно підібрати під стопу, різниця реально велика.

3

Бачу багато спортсменів, які недооцінюють роль устілок. Якщо стопа має навіть невелику деформацію, це впливає на ходу і навантаження на коліна. Ортопедичні устілки допомагають вирівняти положення ноги та зменшити мікротравми. Я своїм клієнтам завжди раджу пройти діагностику, перш ніж починати інтенсивні тренування.

4

gieeeer пишет:

Бачу багато спортсменів, які недооцінюють роль устілок. Якщо стопа має навіть невелику деформацію, це впливає на ходу і навантаження на коліна. Ортопедичні устілки допомагають вирівняти положення ноги та зменшити мікротравми. Я своїм клієнтам завжди раджу пройти діагностику, перш ніж починати інтенсивні тренування.

Ортопедичні устілки дійсно можуть суттєво покращити комфорт під час бігу, особливо якщо ви бігаєте регулярно або маєте проблеми зі стопами. Вони розподіляють навантаження рівномірніше, знижують ризик запалень і болю у колінах. Але важливо, щоб устілки були не універсальні, а виготовлені під конкретну стопу.
Саме тому краще замовляти їх у спеціалізованих центрах, де роблять аналіз бігу та відбитку. Наприклад, на сайті https://footbalance.com.ua/direction/bih/ можна знайти ортопедичні устілки для бігу, зроблені за індивідуальними параметрами. Там допомагають підібрати оптимальний варіант під стиль бігу і тип взуття. Це один із найнадійніших способів уникнути травм і бігати з максимальним комфортом.
https://i.imgur.com/GBgidvG.png