wwwandeg пишет:Мені робили лапароскопію, труби виявили непрохідні, тому одразу порадили ЕКЗ. Перев’язка чи непрохідність не має великого значення, бо яйцеклітини беруть напряму через пункцію. Головне пройти обстеження перед програмою, бо можуть бути інші причини безпліддя. Процес не страшний, просто потребує терпіння, стимуляції та постійного контролю. У мене вийшло лише з другої спроби.
Я теж стикалася з цією темою, коли шукала інформацію, чи реально зробити екстракорпоральне запліднення, якщо перев’язані труби. Насправді, це стандартна ситуація для ЕКЗ, і такі пацієнтки мають навіть трохи вищі шанси, бо немає ризику позаматкової вагітності. Варто орієнтуватися не на труби, а на стан яєчників і матки.
Детально описано, як проходить процедура та які аналізи потрібні, тут https://uamedtours.com.ua/blog/article/ … jevi-trubi я радила б обирати клініку, де є власна ембріологічна лабораторія і хороші показники успішності циклів. Також зверни увагу, щоб лікар детально пояснив кожен етап, бо в цьому процесі важлива довіра й підтримка команди.