1

Тема: Чи можна використовувати миючий пилосос для паркету?

Підкажіть, будь ласка, чи можна миючим пилососом безпечно чистити паркет? Я трохи переживаю, адже чув, що волога може нашкодити дерев’яним покриттям, особливо якщо вода просочиться в щілини між дошками. Мені важливо знати, чи є якісь спеціальні режими або насадки, щоб не зіпсувати підлогу, бо паркет коштує недешево і хочеться правильно доглядати за ним.

2

Re: Чи можна використовувати миючий пилосос для паркету?

Я вже мав досвід використання миючого пилососа на паркеті, і можу сказати, що ключове правило- не переборщити з водою. Сучасні моделі дозволяють регулювати кількість вологи, тому якщо підбирати правильний режим і користуватися насадками для делікатних поверхонь, ризики мінімальні. Але важливо одразу висмоктувати рідину, щоб вона не лишалася на покритті.

3

Тобто виходить, що миючий пилосос можна використовувати для паркету, але головне правильно налаштувати подачу води і швидко висушувати поверхню? А чи варто для цього купувати якісь спеціальні засоби для миття саме дерев’яних покриттів, чи підійде стандартна універсальна хімія, яку зазвичай радять для таких приладів?

4 (2025-09-12 18:43:00 отредактировано Ython)

gieeeer пишет:

Тобто виходить, що миючий пилосос можна використовувати для паркету, але головне правильно налаштувати подачу води і швидко висушувати поверхню? А чи варто для цього купувати якісь спеціальні засоби для миття саме дерев’яних покриттів, чи підійде стандартна універсальна хімія, яку зазвичай радять для таких приладів?

Так, використання миючого пилососа на паркеті можливе, але завжди потрібно дотримуватися кількох правил. По-перше, застосовуйте насадки, які рівномірно розподіляють мінімальну кількість рідини та мають добру систему відсмоктування. По-друге, беріть мийні засоби, призначені саме для дерев’яних поверхонь, так як вони не містять агресивних компонентів і допомагають захистити лакове покриття. По-третє, після прибирання завжди перевіряйте, щоб не залишалося вологи в швах. Якщо хочете підібрати підходящий миючий пилосос https://k-shop.com.ua/ua/catalog/moyush … y-karcher/ з такими функціями, рекомендую звернути увагу на асортимент у перевіреному інтернет-магазині Kärcher Shop.
  У них є великий вибір миючих пилососів та комплектуючих до них, роблять акцент на перевірену німецьку якість і забезпечують швидку доставку по Україні. Крім того, у Kärcher Shop діє розгалужена мережа сервісних центрів, тож із сервісним обслуговуванням проблем не виникне.
https://i.postimg.cc/jjjMGXsk/image.png