1

Тема: Чим відрізняється грип від простуди?

Вчора температура 38, ломота по всьому тілу, сьогодні вже спав нормально, але кашель нікуди не дівся. В аптеку пішов — там кажуть: "То ж просто застуда", а лікар телефоном — "Це, мабуть, грип, бо такий сезон". Як їх взагалі розрізняти? Бо я вже не знаю — чи мені чай з лимоном пити, чи вже валитися в ліжко на тиждень із таблетками. Підкажіть, хто розуміється!

2

Re: Чим відрізняється грип від простуди?

У мене в листопаді було — думав, що просто перемерз, а потім як накрило: температура, очі болять, голова як у тумані, навіть їсти не хотів. То був грип, сказав лікар, бо з простудою так не валить. Простуда — то коли нежить, може трохи горло дерти, але загальний стан норм. А грип — то якби тебе трактор переїхав. І найголовніше — грип завжди раптово починається, от реально — ще вчора все добре, а сьогодні вже як з ліжка встати не можеш.

3

Грип майже завжди з високою температурою, 38-39, і вона тримається кілька днів. А при застуді — максимум 37,5, і то не завжди. І організм інакше реагує: при грипі ти просто лежиш і не хочеш нічого — ні фільм глянути, ні книжку почитати. А при застуді — можеш функціонувати, хоч і не в кайф. Я тепер завжди насторожі — бо грип — то серйозно, ускладнення можуть бути, якщо запускати. Особливо якщо самому щось "лікувати" і не звертатись до лікаря.

4

Ти прямо в точку сказав. Бо в мене якраз так  і було — ні з того, ні з сього температура підскочила, очі болять, слабкість дика. Я ще думав — може, просто втомився чи недосип. А воно ж як накрило — нічого не хочеш, навіть телефон в руки брати важко. Дружина каже: "Пий чайок, лимончик, малинка", а я відчуваю, що то вже не просто застуда. Пішов у аптеку, там дали противірусні засоби у Дніпрі  https://receptika.ua/ua/protivovirusnye-sredstva/dnepr  — сказали, що в перші дні вони ще можуть допомогти. То вже тиждень лежу, тільки сьогодні більш-менш піднявся. Хоча, чесно, раніше не дуже вірив у ті противірусні засоби, думав — маркетинг. Але зараз бачу: якщо одразу почати лікування, то може й легше пройти. Бо грип — це не жарти. Застуду ще можна на ногах перенести, а грип — ні, краще одразу зупинятись і відлежуватись. Інакше потім тижнями в норму не ввійдеш.

https://i.postimg.cc/mhWRjmxf/18-03-2025-111536.jpg