1

Тема: Потрібне хороше спецвзуття

Друзі, підкажіть, будь ласка. Чоловік працює на складі, де часто бувають протяги, пил і ще багато важкого фізичного навантаження. Зараз осінь, стає холодніше, і я замислилась над тим, що йому потрібне хороше спецвзуття. Але ніколи не купувала нічого подібного, тож не дуже орієнтуюся, що саме краще обрати. Бачила різні моделі – з металевим носком, утеплені, водостійкі. Чи є серед вас ті, хто реально носить таке взуття і може порадити, на що варто звернути увагу в першу чергу?

2

Re: Потрібне хороше спецвзуття

О, це дуже правильне питання! Я працюю на будівництві, і повірте, без нормального взуття ноги можна угробити за сезон. Найперше – обов’язково дивись на підошву, щоб була антиковзка, бо восени й взимку слизько, та ще й часто мокро. Друге – краще брати з захисним носком, бо навіть випадковий цегляний уламок може наробити біди. Я раніше економив і купував дешеві варіанти – то підошва тріснула за три місяці. А нормальні берці чи черевики витримують і рік, і більше.

3

Дякую, дуже корисно почути від людини, яка має досвід. Я якраз переживала щодо цієї захисної вставки в носку, бо думала, що вона може бути важкою чи незручною. А ще цікаво, чи є сенс брати утеплене взуття, чи краще просто вдягати теплі шкарпетки? Бо чоловік у мене на складі не завжди на вулиці, але там все одно холодно, особливо взимку. Може, підкажете, що краще під ці умови підійде?

4

Слухай, тут все залежить від того, як твій чоловік працює. Якщо він більшість часу в приміщенні, але там реально холодно й сиро, то утеплене взуття — саме те, що треба. Надійне спецвзуття допоможе захистити  ноги від травм і холоду, а це дуже важливо, бо в таких умовах можна легко застудитися чи навіть заробити серйозні проблеми з суглобами. Зараз роблять моделі, де є і металевий носок, і утеплювач, і водостійке покриття. Я от взяв собі черевики з міцною підошвою, яка не ковзає, і реально кайфую: ноги сухі й у теплі, та ще й безпечно працювати. Краще один раз витратитись, ніж потім шкодувати через травми чи зіпсоване здоров’я.

https://i.postimg.cc/zGhhPpZV/12-09-2025-133951.jpg