Тема: Саджанці камелії

Знаю, що камелія — дуже ніжна рослина, тому хочу обрати найкращий саджанець. Які ознаки здорового саджанця? Чи варто звертати увагу на розмір, стан листя або кореневу систему, щоб не помилитись з вибором?

Re: Саджанці камелії

Передусім важливо оцінити стан листя — воно має бути щільним, блискучим, без плям, зморщувань чи пожовтіння. Це свідчить про загальний стан рослини та відсутність хвороб. Далі — коренева система: якщо купуєте саджанець у горщику, подивіться, чи не стирчать корені з дренажних отворів — це може означати, що рослині вже тісно. Акуратно витягніть саджанець, щоб оцінити, наскільки добре розвинена коренева система — вона має бути біла або світла, без гнилі. Розмір важливий, але не завжди більший — кращий. Іноді компактний, але міцний саджанець приживається краще.

3

Re: Саджанці камелії

Я виріс у родині, де любов до квітів передавалася з покоління в покоління. Ще з дитинства пам’ятаю, як мій дідусь доглядав за трояндами, а бабуся вирощувала півонії. З роками я теж захопився садівництвом, але хотів спробувати щось особливе — таку рослину, яка була б не тільки декоративною, а й викликала емоції. Камелія здалася мені саме такою — витончена, злегка аристократична, водночас стримана й вражаюча. Замовляв тут квітку камелії https://agro-market.net/ua/catalog/cat/kamelii/ на сайті вибір великий, є різні сорти, детальні описи і фото, що допомагає визначитися. Обрав кілька екземплярів з білими і рожевими квітами. Все приїхало вчасно, ретельно запаковане, коріння добре зволожене, жодних ушкоджень. Тепер мій зимовий сад став на один крок ближчим до того вигляду, про який я мріяв — і зізнаюся, що камелії точно стали його перлиною.