1

Тема: Який тютюн найкраще брати ваговий для самокруток?

Хто розбирається — який тютюн найкраще брати ваговий для самокруток? Я раніше курив фабричні, але вирішив спробувати щось більш натуральне й недороге. Цікавить, щоб був не надто міцний, приємний на смак і не забивав горло. Читав трохи про самосад, але не впевнений, з чого почати. Бажано, щоб тютюн не пересушувався швидко, тримав аромат і не кришився на пил.

2

Re: Який тютюн найкраще брати ваговий для самокруток?

Якщо тільки починаєш, раджу звернути увагу на тютюн середньої міцності та з помірним ароматом. Дуже важливо, щоб він мав природний запах без різкої хімії. Добре, коли листя правильно висушене та злегка зволожене — тоді самокрутки не розсипаються і горять рівномірно. Звертай увагу на колір: надто темний може бути перенасичений смолами, а світлий — недозрілий. І обов’язково нюхай перед тим, як купити.

3

Особисто мені подобається тютюн, який не має зайвих домішок і не "б'є" по легенях. Варто уникати надто дрібного помолу, бо такий тютюн може горіти нерівно або навіть просипатися з самокрутки. Не менш важливо, щоб він не був занадто вологий або сухий — має бути помірно м’який на дотик. Для щоденного використання найкраще підходить тютюн з легким деревним або пряним ароматом. Ну і дивись, щоб був без плісняви й грудок — це ознака поганого зберігання.

4

Багато хто починає з того, що шукає щось попробувати, а згодом розуміє, що хороший тютюн — це не просто смак, а ще й якість сировини, правильна ферментація та перевірене джерело. Сам особисто давно вже відмовився від магазинних сигарет і перейшов на самосад https://svit-tyutyunu.com.ua/tyutyun_samosad_01/ . Можу порадити перевірене місце — "Світ тютюну". Там завжди є у продажу махорка, а також якісний самосад із приємним ароматом. Асортимент широкий, можна обрати під себе: і щось легке на день, і щось міцніше для вечора. Упаковують добре, не пересушене, приходить швидко, і завжди свіже. Якість стабільна, а ціни — приємніші, ніж у багатьох інших.