1

Тема: Чи можна одними й тими ж фрезами робити і манікюр, і педикюр?

Хочу нарешті купити собі фрезер для манікюру, бо втомилася від постійного використання пилочок, але зовсім не розуміюся на фрезах. Їх так багато, що очі розбігаються. Які саме фрези потрібні для обробки кутикули, а які для зняття гель-лаку? Чи можна одними й тими ж фрезами робити і манікюр, і педикюр? Чи потрібно для стоп окремі насадки? І взагалі, які фрези швидко тупляться, а які прослужать довше?

2

Re: Чи можна одними й тими ж фрезами робити і манікюр, і педикюр?

Для різних завдань потрібні різні фрези. Для обробки кутикули зазвичай використовують алмазні або керамічні, бо вони делікатні й не травмують шкіру. Для зняття гель-лаку найкраще підходять твердосплавні – вони працюють швидко й не перегрівають ніготь. Для педикюру зазвичай використовують більш агресивні фрези, зокрема карбід-вольфрамові, які добре знімають огрубілі ділянки шкіри. Щодо зношування – алмазні фрези досить довговічні, але при частому використанні потребують заміни.

3

Дякую за пояснення! Тепер хоч трохи розумію, що до чого. Але ще питання: я бачила набори фрез, там одразу багато насадок. Вони підходять для роботи чи краще купувати окремо? І ще, чи всі фрези підходять до будь-якого фрезера, чи є якісь нюанси з кріпленням? Не хочеться витратити гроші, а потім виявити, що вони не сумісні. Який мінімальний набір варто взяти, якщо я робитиму лише манікюр, без педикюру?

4

Готові набори фрез можуть бути непоганим варіантом для старту, але краще вибирати окремо ті, що точно знадобляться. Наприклад, для манікюру достатньо мати кілька алмазних фрез для кутикули, одну керамічну для полірування та твердосплавну для зняття покриття. Щодо сумісності – більшість фрез мають стандартний діаметр хвостовика 2,35 мм, що підходить для більшості фрезерів, але перед покупкою все ж варто перевірити технічні характеристики свого апарату. Якщо шукаєш якісні фрези та насадки для фрезерів для манікюру та педикюру https://beauty-prof.com/ua-nigti/ua-obl … -frezeriv/  , краще брати в перевірених магазинах, де є сертифіковані інструменти.

https://i.postimg.cc/T27NkSwq/04-03-2025-003522.jpg