1

Тема: У дитини розлад шлунку

Доброго дня. У моєї дитини вже кілька днів розлад шлунку: частий пронос, зниження апетиту, і, як мені здається, вона трохи втратила вагу. Температури немає, але я хвилююся, що це може бути щось серйозне. Що можна зробити в домашніх умовах, щоб полегшити стан, і чи обов’язково одразу звертатися до лікаря? Можливо, варто щось дати з аптечки?

2

Re: У дитини розлад шлунку

Головне – забезпечити достатнє пиття, щоб уникнути зневоднення. Спочатку спробуйте давати розчини для регідратації, які продаються в аптеці. Щодо сорбентів, наприклад, активованого вугілля або смекти, – це можна, але лише після консультації.

3

Якщо це інфекція, то може знадобитися щось інше, наприклад, пробіотики або навіть антибактеріальні засоби, але тут усе залежить від причини розладу. Поспостерігайте за дитиною, і якщо стан не покращується, треба точно йти до лікаря.

4

gieeeer пишет:

Доброго дня. У моєї дитини вже кілька днів розлад шлунку: частий пронос, зниження апетиту, і, як мені здається, вона трохи втратила вагу. Температури немає, але я хвилююся, що це може бути щось серйозне. Що можна зробити в домашніх умовах, щоб полегшити стан, і чи обов’язково одразу звертатися до лікаря? Можливо, варто щось дати з аптечки?

Якщо зараз температури немає і стан не погіршується, спробуйте наступне: забезпечте дитину великою кількістю рідини – це можуть бути спеціальні розчини для регідратації (їх можна знайти в аптеці). Для полегшення роботи шлунково-кишкового тракту обмежте харчування: запропонуйте рисовий відвар, банан, тости. Окрім сорбентів, зверніть увагу на пробіотики. Ентерол для дітей https://enterol.ua/enterol-dtyam/ підходить ідеально, можна почитати на сайті офіційного виробника або в інструкції до препарату. Він допомагає відновити мікрофлору кишківника і може бути ефективним навіть при інфекціях. Також стежте за загальним станом дитини: чи немає зневоднення (сухість губ, рідкісне сечовипускання, млявість). Якщо розлад триває більше двох днів або з’являються нові симптоми (лихоманка, сильний біль у животі), не відкладайте консультацію з лікарем.   
https://skrinshoter.ru/s/221224/Y8XSwg8V.jpg?download=1&name=%D0%A1%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%BD%D1%88%D0%BE%D1%82-22-12-2024%2013:12:53.jpg