Тема: На що варто звернути увагу?

Привіт! У мене виникло питання, допоможіть розібратися. Ми зараз в пошуку де купити квартиру, є декілька привабливих пропозицій, але сказали що це нежитловий фонд. Аое ж це багатоквартирний будинок, то що там не можна жити чи що?

2

Re: На що варто звернути увагу?

finafara288 пишет:

Привіт! У мене виникло питання, допоможіть розібратися. Ми зараз в пошуку де купити квартиру, є декілька привабливих пропозицій, але сказали що це нежитловий фонд. Аое ж це багатоквартирний будинок, то що там не можна жити чи що?

Багато хто плутається в цих термінах, бо здавалося б - квартира є квартирою, чи не так? Але тут є свої нюанси. Квартири в нежитловому фонді - це приміщення, які спочатку не призначалися для постійного проживання людей. Це можуть бути переобладнані офіси, майстерні, комори чи інші підсобні приміщення в житлових будинках. Тож формально в них не можна прописуватись та офіційно проживати. Утім, на практиці багато хто купує такі квартири і живе там. Просто потрібно бути готовим до певних юридичних колізій - наприклад, відсутності технічного паспорту на житлове приміщення. Та й комунальні послуги можуть виходити дорожче.

Тож якщо плануєш купити нежитлове приміщення - вивчи всі "за" і "проти". Ось, до речі, агентство нерухомості "Маяк" має корисну статтю з усіма нюансами: https://mayak.kiev.ua/news/u-chomu-rizn … vym-fondom почитай, поміркуй - а вже тоді вирішуй, чи ризикувати з нежитловим фондом чи шукати класичну житлову квартиру.

3

Які компанії забудовників спеціалізуються на комерційній нерухомості у нашому регіоні? Чи є у вас улюблені проекти, які вам подобаються, або ви чули про якісь успішні випадки інвестицій у такі об'єкти? Мені цікаво дізнатися про їх репутацію на ринку, а також про пропозиції, які вони мають на сьогодні.

Я вирішив реалізувати свою давню мрію — інвестувати в нерухомість. Після тривалих пошуків я натрапив на можливість купити комерційну нерухомість https://build.kovalska.com/commercial тут. Їхній сайт просто вразив мене різноманіттям пропозицій та професійним підходом до кожного клієнта. Я знайшов ідеальне місце для свого нового бізнесу, яке відповідало всім моїм критеріям. Після консультацій з фахівцями, я зрозумів, що цей інвестиційний крок стане надійним фундаментом для мого майбутнього. Процес покупки пройшов гладко, а підтримка команди «Ковальської» викликала тільки позитивні емоції. Тепер, коли я вже облаштовую приміщення, відчуваю, що це був найкращий вибір у моєму житті!

5

Дякую