Землі сільгосппризначення будуть продавати «за пропискою»

10.08.2017    1195 0
Землі сільгосппризначення будуть продавати «за пропискою»

Державні й комунальні сільгоспугіддя пропонують продавати передусім місцевим селянам. Якщо покупець не знайдеться — мешканцям області, а коли й тут не буде успіху, то й представникам інших регіонів України.

В парламенті зареєстровано законопроект №6725-1 «Про внесення змін до Земельного кодексу України (щодо забезпечення земельними ділянками сільськогосподарського призначення місцевого товаровиробника та запровадження електронних земельних торгів)»), пише газета «Закон і Бізнес».

Зокрема, ним передбачено що земельні ділянки державної та комунальної власності сільськогосподарського призначення, а також права на них, будуть продаватись на торгах у три етапи: на місцевому, регіональному та всеукраїнському рівнях.  

Також обмежується коло можливих учасників таких торгів. Ними можуть бути: фізособи, місце проживання яких зареєстровано на території, де знаходиться ділянка; фізособи, основним видом діяльності яких є сільське господарство, що зареєстроване на відповідній території; юрособи, що мають статус сільськогосподарського виробника, засновниками якого є виключно громадяни України, та яке зареєстровано на відповідній території.

Відповідно до проекту, спочатку ділянка продається на місцевому рівні, де участь можуть взяти тільки особи, зареєстровані на території села, селища, міста або об’єднаної територіальної громади за місцем знаходження землі. Якщо торги не відбулись, лот виставляється на регіональний і далі всеукраїнський рівень.

Щоправда, вочевидь, що латифундисти знайдуть схеми, як скупити гектари використавши селян із потрібною пропискою.

 

Джерело: «Закон і Бізнес»

Понравилась статья? Поделитесь с друзьями!



КОММЕНТИРОВАТЬ:


КОММЕНТАРИИ: