Одеська область долучиться до проекту «Аграрні розписки в Україні»

26.01.2018    1747 0
Одеська область долучиться до проекту «Аграрні розписки в Україні»

У 2018 році агровиробники Одещини матимуть змогу отримати товарне або фінансове кредитування під заставу майбутнього врожаю.

Це стане можливим завдяки долученню області до проекту «Аграрні розписки в Україні». Про це повідомили в управлінні аграрної політики Одеської обласної державної адміністрації.

«Проект вже почав свою роботу в інших областях України і наразі готується до поширення в Одеській області. Нами підготовлено відповідний графік зустрічей у кожному районі, щоб представники могли більш детально поспілкуватися із зацікавленими сторонами. Це має покращити та спростити доступ до фінансування малих та середніх агровиробників», — зазначив начальник управління аграрної політики Одеської обласної державної адміністрації Іван Петрів.

Аграрна розписка — це інструмент фінансування, за допомогою якого агровиробник має можливість отримати кредитування, як товарне, так і фінансове, під заставу майбутнього врожаю. За фінансовою розпискою розрахунок відбувається грошима, а за товарною — частиною зібраного урожаю. Перше випробування новітнього інструменту фінансування відбулося на Полтавщині у 2015 році. Проект впроваджено у 8 областях України, а укладено вже близько 200 розписок.

 

Джерело: Управління аграрної політики Одеської ОДА

Понравилась статья? Поделитесь с друзьями!



КОММЕНТИРОВАТЬ:


КОММЕНТАРИИ: