Розвиток кредитної кооперації забезпечить додатковий фінансовий ресурс для малих агровиробників

19.10.2017    1605 0
Розвиток кредитної кооперації забезпечить додатковий фінансовий ресурс для малих агровиробників

18 жовтня відбулася Міжнародна конференція «Економічна та соціальна роль кредитних спілок у стабільному розвитку України» за організації Проекту технічної допомоги USAID «Кредитування сільськогосподарських виробників» (CAP).

Участь у заході взяв заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань підтримки фермерства й розвитку сільських територій  Віктор Шеремета, міжнародні експерти, представники профільних організацій, громадськість, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

«Розвиток кредитного руху в Україні є актуальним питанням для малих та середніх фермерів, оскільки це ще одна можливість для них знайти додатковий фінансовий ресурс для свого бізнесу. Участь у кредитних спілках — це ще один формат кооперації, завдяки якій легше розвивати власну справу, залучати необхідні кошти та сприяти розбудові сільських територій», — зазначив заступник Міністра Віктор Шеремета.

Під час конференції йшлося про перспективи розвитку руху кредитної кооперації в Україні, її роль у розбудові економічного та соціального потенціалу держави. Зокрема, було звернено увагу на успіхи кредитних спілок у забезпеченні доступу до фінансових ресурсів малих агровиробників, а також на нагальні проблеми, які необхідно вирішити для розбудови сектору.

Окрім того, експерти з ЄС та США поділилися міжнародним досвідом щодо розв'язання актуальних питань кредитних спілок.

Довідково: Конференція «Економічна та соціальна роль кредитних спілок у стабільному розвитку України» присвячена Міжнародному дню кредитних спілок, яке відзначається 19 жовтня. Це свято започатковане Всесвітньою радою кредитних спілок, яка об'єднує понад шістдесят одну тисячу спілок, що обслуговують 225 мільйонів членів у 109 країнах світу.

 

Джерело: Прес-служба Мінагрополітики

Понравилась статья? Поделитесь с друзьями!



КОММЕНТИРОВАТЬ:


КОММЕНТАРИИ: